yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler beyninde, berk tarz koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde konulenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi yer takkadak bapnın olanaklı olan en az gün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Tüm aşamaların doğru bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden müspet ifade hileınması esenlanır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı sıkıcaya kapanmasını esenlamaktır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu vaziyet çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Buraya denli anlatmaya çallıkıştığımız yangın merdivenlerinin daha yöntem bilgilerinı binaların yangından korunması hakkında Yangın Merdiveni Kapısı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya değişik bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu boyut yangın merdiveni imalatı için gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında dirlik kurtarıcı olabilseler de arakçılık duhulimleri midein mühlik olabilirler.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler ayn önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page